Eminu Redžiću učenici uručili priznanje za pedeset godina staža u karateu

Eminu Redžiću učenici uručili priznanje za pedeset godina staža u karateu

Kladušanin Emin Redžić danas je napunio punih pedeset (50) godina staža u karateu, prilikom čega je od svojih učenika i karate kluba "Regeneracija" primio hvale vrijedno priznanje.

Inače Emin Redžić je nosioc najvećeg majstorskog zvanja karatea u Velikoj Kladuši, majstor karatea 7. dan, koje mu je dodijeljeno od strane Karate saveza BiH, koji je ujedno član Svjetske Karate Organizacije  WKF.

U priznanju za nevjerovatnih i jako plodonosnih pedeset godina staža u karateu, odnosno pola stoljeća, Eminovi učenici su napisali da "svijeća ne gubi sjaj ako pali drugu svijeću", te da je Emin Redžić u ovih pedeset godina rada "upalio svijeća da može osvijetliti cijeli grad", što govori o tome na koliko njih je Emin Redžić prenio svoje znanje i vještine u pola stoljeća predanog rada, truda i zalaganja.

Eminov klub već godina niže uspjeh za uspjehom u ovom sportu i do sada su iznjedrili preko 70 reprezentativaca, 34 državna prvaka i velik broj medalja sa balkanskih takmičenja.Kako vam se sviđa članak?

6 0

Adel Eskić

Adel Eskić32 članaka

Po zanimanju diplomirani informatičar, zaposlen u prosvjeti i vlasnik IT firme Cybervision. Duži period se bavim političkim aktivizmom i razvojem građanskog aktivizma u cilju pozitivnih društvenih promjena.

Komentari