Koristi VAR Marinko

Koristi VAR Marinko
Alija Redžepovac
KOMENTAR
"Može se reći da je vukao potez po potez kao odgovor na preuzimanje institucija BiH od strane Bošnjaka, građana, ne znam kako se zovu - unitaristi. I onda je vukao potez po potez kako bi zaštitio Republiku Srpsku od odluka tih preuzetih institucija". 

                             Koristi VAR Marinko

Nije tako bilo davno kada je titula predsjednika, bilo čega, pa i lovačkog društva, bila cijenjena i izuzetno poštovana. Titula je bila dobro čuvana i obezbijeđena i do nje nije mogao doći bilo kakav lik. Nažalost, danas, ne samo kod nas u Bosni, titula predsjednika izgubila je ponos i poštovanje i onaj nekadašnji značaj. Čuvari titule su negdje nestali, obezbjeđenje nema ko da postavi a titule se dograbili likovi kojima njihova vlastita mater ne bi trebala dozvoliti da je obnašaju, jer oni titulu predsjednika  zloupotrebljavaju i njome manipulišu. Jedan od mnogobrojnih koji sa te političke pozicije manipuliše jeste predsjednik većeg bh-entiteta Marinko Čavara. 

Gostujući na televiziji N1 u programu "Dan uživo", predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, po ko zna koji put zloupotrebljava javnu funkciju opravdavajući one koji ruše državu BiH. Govoreći o politici Milorada Dodika kaže: " Može se reći da je vukao potez po potez kao odgovor na preuzimanje institucija BiH od strane Bošnjaka, građana, ne znam kako se zovu - unitaristi. I onda je vukao potez po potez kako bi zaštitio Republiku Srpsku od odluka tih preuzetih institucija". 

Marinko Čavara, koji se u ovom slučaju postavlja kao glavni sudija na terenu, naklonjen anarhiji iznosi ovakve stavove u trenutku kad SAD uz podršku svih velikih demokratskih društava svijeta, po drugi puta izriču sankcije Miloradu Dodiku zbog različitih političkih i korupcijskih aktivnosti koje imaju za cilj da unište državu BiH. Ovakvog Dodika ne vide samo veći manipulatori od njega: Viktor Orban, Janez Janša, Zoran Milanović…

Ali predsjednik FBiH ima drugačiji pogled od svih velikih demokratskih država svijeta. On vidi drugačije i njegovi politički uzori su oni koji nemaju mjesta, niti na tribinama a kamo li da budu pomoćne sudije, ili nedo Bog sudije u VAR sobi. U VAR sobi  sjede oni koji vide u kojem pravcu ide Dodik i žele da spriječe ono najgore. Marinko ne gleda monitor, ne sluša VAR sobu a usuđuje se da izriče ono što je svojstveno svakom manipulatoru. On želi da sebe i svog druga Milorada, osobu koja svakog dana prijeti onima kojima država BiH treba, zaštiti i pretvori u žrtvu. 

Marinko nije slušao ni šefa hrvatske diplomatije Gordana G. Radmana koji je upravo taj dan bio u službenoj posjeti BiH. On nije čuo da je prošle godine Republika Hrvatska plasirala oko 3 milijarde eura u BiH. Sjećaš li se Marinko šta kaže tvoj BOS Dragan Čović 2011.godine u Švicarskoj, na onom polutajnom sastanku sa građanima porijeklom iz BiH? On kaže da je te godine, iako je bila kriza i recesija, Hrvatska u BiH plasirala 2 milijarde maraka, franaka,  eura ili bilo čega, velika je to suma. Gdje bi Hrvatska plasirala svoju robu?, pita se Čović na kraju govora. 

Nije pametno rušiti državu u kojoj si jedan važan politički faktor, gospodine Čavara !

Kako vam se sviđa članak?

3 0

Alija Redžepovac

Alija Redžepovac10 članaka

Živi i radi u Velikoj  Kladuši. Politički neaktivan...

Komentari za ovaj članak su onemogućeni