Polica privatnosti

Ova Polica privatnosti opisuje kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala www.veto.ba.


Naše usluge ponekad sadrže poveznice na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihovu policu privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Popunjavam naših obrazaca za prijavu članka, kontakt, registracijom za autore ili korištenjem naših usluga, pristajete na korištenje vaših osobnih podataka u skladu sa ovom policom.

Kontrolor podataka je udruženje VETO, Ive Marinkovića br. 84, 77230 Velika Kladuša.

1.    PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Postoje dvije opće kategorije informacija koje prikupljamo.

1.1.    Informacije koje nam dajete

Kada se registrirate kao autor na VETO.ba, odnosno kada koristite našu web stranicu, prikupljamo određene osobne podatke o vama. Ove informacije se koriste kako bi smo vam pružili usluge internetskog novinarstva i druge usluge, radi provođenja marketinških aktivnosti, kao i radi analize načina na koji posjetioci koriste našu web stranicu.
Kada se registrujete kao autor na VETO.ba, prikupljamo informacije kao što su: vaše ime i prezime,e-mail adresa, poveznice profila na društvenim mrežama i slično.
Kada prijavljujete određeni članak, prikupljamo vašu e-mail adresu i sadržaj prijave.
Kada javno komentirate članak, komentirate ga koristeći svoj fejsbuk račun, jer VETO.ba koristi usluge Fejsbuka, poštujući pravila istog.
Sve informacije koje su prikupljene komentiranjem se spremaju i čuvaju na fejsbuku, dok su isti prikazani na VETO.ba ispod članka za kojeg su namijenjeni.

1.2.     Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja VETO

Kada otvarate članke i ocjenjujete članke,automatski  bilježimo Vašu IP adresu radi praćenja vaših aktivnosti na stranici.
Zapisnik podataka i podataka o uređaju - automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite Veto. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili Veto (uključujući korištenje linkova na web stranice odnosno aplikacije trećih strana), IP adresu (numerički kod za identificiranje vašeg uređaja koji može sadržati informacije o zemlji, regionu, gradu i adresi na kojoj se nalazite), datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

2.    KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo podatke, uključujući i osobne podatke, u svrhe boljeg razumijevanja vaših interesa i preferencija, poboljšanja i razvoja Veto, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.

3.    DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

3.1.    Uz vašu suglasnot

Tamo gdje ste dali suglasnot, dijelimo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, kako je propisano u trenutku pristanka.

3.2.    Profili i druge javne informacije

VETO vam omogućuje objavljivanje informacije, uključujući i osobne podatke, koje su vidljive široj javnosti. Na primjer, dijelovi profila autora koji su registrirani na VETO sadrže ime i prezime, sliku, poveznice profila na društvenim mrežama i biografiju.
Informacije koje javno podijelite na VETO mogu se indeksirati pomoću tražilica treće strane. U nekim slučajevima možete isključiti ovu značajku u postavkama računa. Ako promijenite postavke ili sadržaj koji se javno prikazuje te tražilice možda neće ažurirati svoje baze podataka. Ne kontroliramo praksu tražilica trećih strana i oni mogu koristiti spremišta koja sadrže vaše zastarjele podatke.

3.3.    Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava

VETO može dostaviti vaše podatke, uključujući i osobne podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ukoliko smo i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezani ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (ii) pravnih postupaka i odgovora na zahtjeve usmjerene protiv VETO, (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu, (iv) provođenja i upravljanja našim Uvjetima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili (v) zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti VETO, njegovih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.
Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema ili našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz nekog od navedenih razloga, pokušat ćemo obavijestiti korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

3.4.    Skupni podaci

Možemo također dijeliti agregirane/skupne informacije (informacije o našim korisnicima koje kombiniramo tako da više ne identificiraju ili ne referiraju na pojedinačne korisnike) i druge anonimizirane informacije za regulatornu usklađenost, analizu tržišta, demografsko profiliranje, marketing i oglašavanje, te u druge poslove svrhe.

4.    VAŠA PRAVA

Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu info@veto.ba. Imajte na umu da možemo od vas tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

5.    SIGURNOST

Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrijebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

6.    PROMJENA OVE POLICE

VETO pridržava pravo izmjene ove Police privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ovu Policu, objavit ćemo izmijenjenu Policu privatnosti  na web stranicama VETO i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti stupaju na snagu, vaš daljnji pristup i korištenje VETO bit će podložno revidiranom Policom privatnosti.